Vet coole band!

Vet coole band!

06.08.2019, Eve

Het is warm. Eigenlijk hebben Bonnie en Tonka helemaal geen zin in actie. Ze liggen liever op de bank. Poten gestrekt, neus in de wind van de ventilator. De thermostaat tikt zelfs binnen een graad of 25 aan. Maar! Daar hebben we iets voor.

 

 

 

 

 

 

 

Was een koelband eerst nog garantie op waterpret en natte plekken door het hele huis, de QuickCooler Bandana claimt dat deze droog blijft aanvoelen, maar toch het verhitte hondenlichaam kan koelen. We gaan het testen!

De banden hebben een toffe print en de bruine is een bandana. Mannelijk, dus geschikt voor Tonka. De band met het knalblauwe motief is voor Bonnie. Het is de bedoeling dat je de droge band minimaal 20 tot maximaal 30 minuten in een bak met water legt. De koelkristallen hebben dan voldoende de tijd om zoveel mogelijk water op te nemen en uit te zetten. Ik laat de koelbanden 25 minuten weken, dit is een mooi gemiddelde. Ik houd goed in de gaten hoe ze uitzetten en of er voldoende water in de bak zit. 

 

 

 

 

 

De banden voelen lekker aan, een beetje alsof je met je hand in een hele grote zak met nootjes graait, maar dan puddingstukjes. Ik vind dat leuk om te onderzoeken, de band zit tenslotte wel op de huid van je maatje. Het is stevig en iets zwaarder dan een normale, droge halsband, maar niet op een vervelende manier. De kristallen zijn goed verdeeld waardoor er geen vervelend zwaartepunt in de hals voor je viervoeter ontstaat.
Vaak hebben mijn viervoetige vrienden de neiging om alles wat ik aan hun lichamen hang, direct te slopen. Maar op de één of andere manier lijken ze te begrijpen dat deze banden hen verkoeling brengen. Ze laten ze rustig omdoen en blijven er ook lekker mee op de bank chillen. Omdat het geen brede banden zijn, kan ik ze ook gewoon uitlaten met de band om en hun eigen halsband eroverheen.

Als de banden warm aanvoelen, of je hebt het idee dat er meer gekoeld moet worden, volstaat het om de band even in de koelkast te leggen. Niet in de vriezer! Als de kristallen bevriezen, kun je nare brandwonden veroorzaken in de huid van je hond.

Al met al; de bandana's zijn hier een absolute blijver. Het is niet vervelend voor je hond om hem te dragen en hij doet wat hij beloofd, verkoeling bieden. Er is nog een koelmat en koelbot beschikbaar, maar ik heb het (vanwege klieder-risico) gehouden bij de banden. Wees ook met band wel altijd bewust van oververhitting en de effecten van warmte op je hond. Lekker in de ochtend en avond met een koelband lopen en tijdens de warmste momenten van de dagen binnen of in de schaduw, blijven het beste voor je hond.

Eve

 

 

Meer nieuws

Gave Herfstspullen!

10 sep. 2019

Handige Herfstdingen! Het lijkt nog ver weg.. en er komen nog een paar heerlijk dagen aan, maar ook de eerste blaadjes vallen van de bomen. En het is ook al niet meer zo lang lich...

Vet coole band!

06 aug. 2019, Eve

Het is warm. Eigenlijk hebben Bonnie en Tonka helemaal geen zin in actie. Ze liggen liever op de bank. Poten gestrekt, neus in de wind van de v...

Goedemorgen..!

04 jun. 2019

Drink jij ook gezellig een kop koffie met jouw Beest(je)? Of juist lekker aan de thee? Boterham, croissant of bak yoghurt erbij. Voor jouw Be...